مریخ‌نشین اروپایی «شیاپارلی» به دلیل یک باگ کامپیوتری سقوط کرده است

«آندرا اکومازو»، مدیر ماموریت‌های سیاره‌ای آژانس فضایی اروپا، می‌گوید که تمام این‌ها نشانگر این موضوع هستند که اشکال پیش‌آمده، نرم‌افزاری است. تیم پروژه‌ی اگزومارس می‌خواهد تا فرود شیاپارلی را بازسازی کند تا مشکل اصلی را در بیاورند.

آژانس فضایی اروپا: نتیجه عملیات فرود کاوشگر شیاپارلی روی مریخ موفقیت‌آمیز است

مدیران آژانس فضایی اروپا صبح پنجشنبه در جریان یک نشست خبری اعلام کردند که عملیات فرود کاوشگر اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) روی سیاره مریخ در مجموع با موفقیت انجام شده است اگرچه تمام مراحل، دقیقا آنطور که پیش بینی می شد عملی نشده است. از جمله اینکه ارسال سیگنال از سوی کاوشگر قبل از فرود روی مریخ، متوقف شده است.

اگزومارس؛ مدارگرد در مدار مریخ؛ و زمین در انتظار سیگنالی از شیاپارلی

سطح نشین اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) برای فرود از ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری مریخ با فوق-سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت و تا زمانی که سرعتش به حداقل ۱۰کیلومتر برسد وارد جو مریخ شده و در این مدت حرارت ۱۷۰۰ درجه سانتیگرادی را تحمل کرده است.

مأموریت اگزومارس از ابتدا تا امروز (+تصاویر)

نام اگزومارس در اصل مخفف عبارت Exobiology on Mars یا «دگرزیست شناسی» در مریخ است. هدف این مأموریت، فرود آمدن بر مریخ و سپس بررسی احتمال حیات باکتری ها بر روی آن بوده است. سرانجام روز یکشنبه، پس از سفری ۹۰۰ هزار کلیومتری، دو بخش اصلی این سفینه از هم جدا شدند.

دانشمندان در انتظار فرود موفقیت‌آمیز کاوشگر شیاپارلی روی سیاره سرخ

مرحله ای مهم از پروژه اگزومارس، پروژه ای مشترک میان آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه که در جستجوی شناسایی نشانه هایی از حیات روی سیاره مریخ است، عصر چهارشنبه انجام خواهد شد. قرار است در این روز کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) روی سیاره مریخ فرود آید.

مریخ‌نورد «شیاپارلی» سازمان فضایی اروپا در آستانه فرود بر سیاره سرخ

کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) پس از اینکه با موفقیت از فضاپیمای حامل خود جدا شد، در مسیر فرود بر روی کره مریخ قرار گرفت. این مریخ‌نورد سازمان فضایی اروپا قرار است فردا (چهارشنبه) بر روی سطح مریخ فرود بیاید. ماموریت این کاوشگر تصویربرداری از سطح کره مریخ و انجام اندازه گیریهای دقیق بر روی این سیاره است.

خداحافظی با «روزتا»، پایان ماموریت کاوشگر فضایی اروپا

پایان ماموریت «روزتا» روز جمعه با «خودکشی» این سفینه به پایان رسید. این فضاپیما به‌گونه ای طراحی نشده بود تا به زمین بازگردد.
روز جمعه ۹ مهر (۳۰ سپتامبر) روز مهمی برای دست اندکاران این پروژه بزرگ بین‌المللی در آژانس فضایی اروپایی بود. در این روز رزتا در مسیر برخورد عمدی با این ستاره دنباله دار قرار گرفت.

خداحافظی با «روزتا»، پایان ماموریت کاوشگر فضایی اروپا

پایان ماموریت «روزتا» روز جمعه با «خودکشی» این سفینه به پایان رسید. این فضاپیما به‌گونه ای طراحی نشده بود تا به زمین بازگردد.
روز جمعه ۹ مهر (۳۰ سپتامبر) روز مهمی برای دست اندکاران این پروژه بزرگ بین‌المللی در آژانس فضایی اروپایی بود. در این روز رزتا در مسیر برخورد عمدی با این ستاره دنباله دار قرار گرفت.

کاوشگر «فیله» پس از یک سال پیدا شد (+تصاویر)

اکنون تصاویر جدید که روزتا مخابره کرده، حدس قبلی را تایید می‌کنند که کاوشگر فیله واقعا زیر بر آمدگی یک صخره قرار گرفته است. این فرودگر در حالی یافت شد که دانشمندان قصد داشتند در چند هفته آینده به ماموریت روزتا پایان دهند و این مدارگرد پس از سقوط روی سطح دنباله‌دار، به پایان عمر عملیاتی‌اش برسد.

آشنایی با روبات «کانادارم دو» ساخته سازمان فضایی کانادا

شهرت کانادا در رقابت‌های روباتیک فضایی جهانگیر است؛ ربات‌های بزرگی همچون «کانادارم دو» روبات‌هایی هستند که برای ساخت و تعمیر فضاپیماها در ایستگاه فضایی بین‌المللی به کار می رود، در این کشور طراحی شده است.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi